CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

18 Δεκ 2007

Συνέντευξη με τον ΝΤ


Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το sokker δεν το είχα συνειδητοποιήσει πως το παιχνίδι με το οποίο ασχολούμαστε αναφέρεται σε μια διευρυμένη ελληνική κοινότητα που περιλαμβάνει και Έλληνες του εξωτερικού, φοιτητές, μετανάστες κλπ. Ο Άγγελος με έκανε να το συνειδητοποιήσω (όπως επίσης πως σε αυτό το παιχνίδι κάνουν “κουμάντο” οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ). Η ομάδα του είναι η AC Strikers η απόλυτη έκπληξη της Superleague φέτος ενώ ταυτόχρονα είναι και ο ΝΤ της Εθνικής Ελλάδος, ας τον γνωρίσουμε…

Όνομα, Ηλικία, και πόλη που μένεις


Άγγελος Χατζηνικολάου, 24, τα τελευταία χρόνια Γερμανία λόγω σπουδών.

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο πραγματικό ποδόσφαιρο?


Σαν γέννημα θρέμμα Σαλονικιός, δεν μπορώ παρά να υποστηρίζω την ΠΑΟΚαρα.

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το Sokker?


1 χρόνο και 4 μήνες περίπου.

Πως ασχολήθηκες με το Sokker?


Είχα ξεκινήσει κάποιο καιρό πιο πριν να παίζω με ονλινε μανατζεράκια, με 1ο το hattrick και έπειτα κάποια άλλα παιδιά μου πρότειναν και το Sokker. Έτσι κόλλησα μαυτό.

Πόσες ώρες την εβδομάδα ασχολείσαι?


Πλέον και με την Εθνική, ασχολούμαι κάμποσο περισσότερο. Πόσες περίπου δεν μπορώ να υπολογίσω, πάντως αρκετές. :)

Το όνομα της ομάδας σου πως προέκυψε?


Οι παίχτες της ομάδας είναι οι δικοί μου Στρικερς. Άρα απτό όνομα μου τα αρχικά.

Αγαπημένη Τακτική


Μια συγκεκριμένη τακτική δεν έχω, αλλά αυτό που πλέον ξέρω (και κυρίως λόγω προπόνησης) είναι ότι στην άμυνα πρέπει να βρίσκονται το λιγότερο 4 παίχτες. Παίζω με 5 αμυντικούς, αλλά οι 4 είναι οι τελευταίοι φύλακες της περιοχής της ομάδας. Από κει και πέρα στο κέντρο και στην επίθεση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού, Αλλά στην επίθεση ξέρω πλέον και μετά από δοκιμές ότι δεν πρέπει να έχεις λιγότερο από 2 επιθετικούς. Άρα θα έλεγα ένα 5-3-2 (ή αν θέλετε 4-1-2-1-2) είναι αυτό που χρησιμοποιώ.


Ιδανικός αριθμός παικτών για το ρόστερ?

22 με 24 παίχτες νομίζω ότι είναι ο ιδανικός αριθμός.

Σημαντικότερο χαρακτηριστικό για την επιλογή ενός παίκτη?


Άμα είναι να πάρω κάποιον νέο παίχτη, νομίζω ότι το ταλέντο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάξεις. Από κει και πέρα άμα θέλω να πάρω κάποιον έτοιμο παίχτη, τότε αναλόγως με την θέση που ψάχνω έχω και κάποια κριτήρια. Αλλά αυτό που θέλω από όλους τους παίχτες μου είναι να έχουν ένα κάποιο επίπεδο άμυνας. Ο λόγος? Η αποφυγή κόκκινων καρτών και όχι μόνο.

Μεγαλύτερη νίκη έως τώρα


Νομίζω ότι φέτος κάθε νίκη στην Superleague ανήκει στην κατηγορία αυτή. Αλλά νομίζω οι νίκες απέναντι σε Panthers και Thraki είναι αυτές που ξεχώρισαν.

Δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει έως τώρα στην Ελλάδα?


Νομίζω ότι ο Oranda είναι αυτός που κάνει την διαφορά. Σίγουρα σαν υλικό οι Panthers είναι κορυφή, αλλά εκ των αποτελεσμάτων ο τίτλος αυτός ανήκει στην ομάδα του Σάκη.

Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες στο Sokker?


Όπως έχουν πει και οι περισσότεροι, η 1η ματιά με το που γνωρίζεις το Sokker, είναι αυτή που θα σε οδηγήσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό μακριά. Δουλεύουν ήδη πάνω στο θέμα της εμφάνισης, αλλά είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Κατά τα’άλλα νομίζω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. μιας και συνεχώς βελτιώνονται πράγματα πάνω στο παιχνίδι.

Πως κρίνεις το επίπεδο των ομάδων στον όμιλο σου?


Μιας και μιλάμε πλέον για την κορυφαία κατηγορία της Ελλάδος, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούν να ειπωθούν. Μιλάμε για τις καλύτερες, εάν όχι όλες (συμπεριλαμβανομένου και της ομάδας μου), οι περισσότερες άπαυτες είναι πολύ δυνατές. Εάν θες να μείνεις σε τέτοια κατηγορία, θα πρέπει να είσαι ικανός να ακολουθείς το γρήγορο tempo βελτίωσης, αλλιώς θα μείνεις πίσω και μετά δεν σε γλυτώνει τίποτα.

Εάν έπρεπε να ξεκινήσεις από την αρχή τι είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανες?


Νομίζω ότι όπως και τότε, έτσι και πάλι θα προσάρμοζα την προπόνηση με βάση το υλικό που διαθέτω. Όπως όταν ξεκίνησα τα νεαρά αστέρια της ομάδας ήταν αμυντικοί, έτσι θα έπραττα και πάλι. Με βάση τους καλύτερους μικρούς που θα διέθετε η ομάδα.

Τι ποσοστό των εβδομαδιαίων εσόδων σου (με εντός έδρας παιχνίδι) διαθέτεις για μισθούς παικτών, προπονητών και ακαδημία?


Πλέον μετά από τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα, έχω κέρδος ένα αρκετά καλό ποσό. Οι σπόνσορες είναι σε καλή διάθεση και έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο προς το παρόν.

Μια πρόβλεψη για το επόμενο παιχνίδι?

Ο Zorbas μιας και είναι στο στρατό, δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με την ομάδα, έτσι έχει ένα μεγάλο handicap. Παρόλα αυτά δεν θα έπρεπε να τον υποτιμήσω. Σίγουρα εγώ θέλω την νίκη, άλλα απ' τους παίχτες μου όλα τα περιμένω. :)

Ποιος πιστεύεις θα κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος?


Όταν την προηγούμενη σαιζόν τελείωνα στην Β κατηγορία ως 1ος χωρίς απώλειες, ποτέ δεν θα το πίστευα άμα μου το έλεγαν αυτό την τότε εποχή στις αρχές της περιόδου. Έτσι και φέτος δεν περίμενα ότι θα τελείωνα τα μισά της σαιζόν ως 3ος του ομίλου. Νομίζω ο Oranda για ακόμα μία σαιζόν θα σηκώσει τον τίτλο.


Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον ΝΤ για την εθνική ομάδα.


ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Η ομάδα εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια τι να περιμένουμε στο μέλλον?

Νομίζω ότι όντως η βελτίωση στα τελευταία ματς είναι γεγονός. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι περίμενα να πηγαίναμε καλύτερα στους ομίλους ως Εθνική. Πάντως σαν υλικό βελτιωνόμαστε πλέον πολύ ταχύτερα απ ότι στο παρελθόν. Έτσι ελπίζω στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, να είμαστε πιο υπολογίσιμος αντίπαλος για τις υψηλά βαθμολογούμενες Εθνικές. Κάτι που αυτήν την περίοδο δυστυχώς δεν καταφέραμε ούτε στο ελάχιστο. Αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος για τον μέλλον. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Θα χρησιμοποιήσεις διαφορετική τακτική απέναντι στους δυνατούς αντιπάλους του ομίλου μας?


Όπως προανέφερα, προς το παρόν είμαστε αρκετά αδύναμοι σε σύγκριση
κυρίως με Λιθουανία και Καναδά. Εκεί νομίζω όπως και να κατεβούμε δεν έχουμε πολύ τύχη. Με Αυστρία ίσως να μπορούσαμε κάτι παραπάνω και να μπορούμε. Αλλά με τους άλλους δύο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Ποιος είναι ο “δρόμος” για να γίνει καλύτερη η εθνική ομάδα?


Σαν μια σχετικά καινούργια χώρα (σε σύγκριση πάντα με τις άλλες χώρες) έχουμε μείνει σχετικά πίσω, μιας και όλοι μας στην αρχή είχαμε να κάνουμε με αδύναμους προπονητές, μιας και δεν μας το επέτρεπαν οι μισθοί για περισσότερα. Πλέον όμως οι περισσότερες ομάδες μπορούν να συντηρήσουν τέτοιους μισθούς, οπότε και οι πρόσοδος των παιχτών είναι πολύ ταχύτερη. Πάντως πολλές φορές μου έχει ταλαιπωρήσει το μυαλό το εξής. Πόσο δυνατή θα ήταν τώρα η Εθνική, εάν εξαρχής όλες οι ομάδες, με το που έπαιρναν τις ομάδες τους έκαναν το εξής : πουλούσαν τους νεαρούς και ταλαντούχους παίχτες σε ομάδες τους εξωτερικού με κορυφαίους προπονητές. Τότε σήμερα θα είχαμε μια πολύ δυνατότερη Εθνική. Αλλά με υποθέσεις δεν πάμε μπροστά. Αυτό που βλέπω όμως τώρα είναι ότι βρισκόμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο.

Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να βοηθήσουν το έργο της Εθνικής ομάδας?


Νομίζω απαντήθηκε το ερώτημα παραπάνω. Οι προπονητές κάνουν την διαφορά και πλέον είμαστε σε καλό δρόμο.

Άγγελε σε ευχαριστούμε, καλή επιτυχία στη συνέχεια τόσο στην ομάδα σου όσο και στην Εθνική ...



* Με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης θα ήθελα να ζητήσω όσοι χρήστες ζούν, σπουδάζουν οι εργάζονται στο εξωτερικό και το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μου για να τους γνωρίσουμε και να του προβάλουμε.