CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

26 Ιαν 2008

Συνέντευξη με τον ReD Emerald



















Έφτασε η ώρα για την συνέντευξη ενός ανθρώπου ο οποίος μας είναι γνωστός πίσω από το όνομα Red Emerald.
Πες μας 2 λόγια για σένα (όνομα,ηλικία,περιοχή,RL αγαπημένη ομάδα) ?
Νίκος, 32, Νέος Βουτσάς, Ραφήνα, Ολυμπιακός μέχρι το κόκαλο.
Πώς σκέφτηκες το όνομα του Συλλόγου σου ?
Red Emerald είναι το nickname που χρησιμοποιώ στο internet γενικά, είναι συνδυασμός (το αγαπημένο μου χρώμα + το επίθετο μου), οπότε πέταξα ένα Utd στο τέλος χωρίς πολύ σκέψη και αυτό ήταν.
2 σεζόν στην Δ 22 και στην 1 σεζόν στην Γ 12 κατάφερες την άνοδο στην Β Εθνική. Έχεις κάνει πολύ καλή πορεία. Δεν μας λες το μυστικό σου ?
Μυστικό δεν υπάρχει, προσπαθώ να αναλύω και να προγραμματίζω από την αρχή τι θα κάνω μέσα στη σαιζόν με την ακόλουθη σειρά: γήπεδο, budget εσόδων - εξόδων, προπονητές, προπόνηση, μεταγραφές και μετά ακολουθώ το πλάνο. Ειδικά δε στη τρέχουσα σαιζόν είχα και πολύ τύχη στα σημαντικά παιχνίδια.
Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι στο Sokker τι θα ήταν ?
Εκτός από το skin που έχει χιλιο – ειπωθεί, θα πρόσθετα περισσότερα χαρακτηριστικά στους παίκτες (όποιος παίζει FM και παίξει πρώτη φορά sokker σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ), επίσης θα πρόσθετα περισσότερες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης (Μπουτίκ με είδη, διαπραγματεύσεις με τους σπόνσορες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα π.χ, τα συμβόλαια παικτών & προπονητών θα είχαν χρονική διάρκεια, τεχνικά θα μπορούσες να δίνεις οδηγίες σε κάθε παίκτη ξεχωριστά τουλάχιστον για τα αμυντικά καθήκοντα (μαν του μαν ή ζώνη) και κυρίως αυτό που θα άλλαζα άμεσα θα ήταν ο ανώτατος αριθμός των ξένων (μη κοινοτικών) σε κάθε ομάδα, έτσι θα υποχρεώνονταν όλοι να αναπτύξουν και ταλέντα από την ακαδημία που θα ήταν προς όφελος της εθνικής ομάδας αλλά και μακροπρόθεσμα της δυναμικής του ελληνικού πρωταθλήματος.
Έχεις κάνει λάθη στο Sokker και αν ναι ποια ήταν αυτά?
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όλη η πρώτη σαιζόν ήταν λάθος. Αγόραζα και πούλαγα παίκτες και προπονητές χωρίς σχεδιασμό.
Ποια είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στιγμής εμφάνιση για τον Σύλλογο σου και ποια η χειρότερη ?
Η καλύτερη ήταν η νίκη 3-0 επί του dare_for_me την 6η αγωνιστική (μέχρι τότε πίστευα πως θα παλέψω μόνο για την παραμονή μου στην κατηγορία). Η χειρότερη η ήττα από τον Retegan Fair Play Team στην πρώτη αγωνιστική της 2ης σαιζόν με 0-1 ήταν το ματς που έχασα τα άχαστα.
Πώς σου ήρθε η ιδέα για το Blog ?
Χάζευα το magazine που εκδίδουν τα παιδιά στο Hatrick και σκέφτηκα πως κάτι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινότητα. Και αποφάσισα με τους φίλους που γνώρισα πριν αλλά και μέσω sokker να κάνουμε μια ερασιτεχνική προσπάθεια.
Πες μου για τα σχέδια του Συλλόγου σου για τη νέα σεζόν.
Στόχος είναι ένας, η παραμονή και όσο δυνατόν λιγότερους διασυρμούς 
Πες μας πως βλέπεις την πορεία της Εθνικής μας και τι πιστεύεις για το μέλλον της ? O NT κάνει καλή δουλειά, αλλά με αυτό υλικό που διαθέτει η ομάδα, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλύτερους προπονητές και στην ακαδημία. (Με εμένα πρώτο και καλύτερο που προπονώ πολυεθνική ...) Καλύτερο παράδειγμα από την Cosmoteam δεν μπορώ να σκεφτώ δείτε λίγο αριθμό Ελλήνων στην ομάδα του, μέσο όρο ηλικίας και απόδοσης και θα καταλάβετε.
Και τέλος θα ήθελα μια συμβουλή σου για τους νέους users στο sokker .
Πιστεύω πως η ιδέα για βοήθεια στους νέους χρήστες μέσω mentoring είναι ότι καλύτερο. Εγώ απλώς θα πρόσθετα πως χωρίς οικονομική ανάπτυξη, κοινώς μεγαλύτερο γήπεδο, δεν πας πουθενά.
Νίκο σε ευχαριστώ για την συνέντευξη αυτή και εύχομαι να παραμείνεις στην Β Εθνική. Καλή συνέχεια.